Ónos eső, havazás – Figyelmeztetést adott ki az OMSZ

1008
(Grafika: OMSZ)

Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat – adta hírül az MTI.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést.     Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben kissé hidegebb is lehet. Napközben többnyire 1-7 fokig melegszik a levegő. . Csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet.

Csütörtökön országszerte várható csapadék: többnyire eső – többfelé kiadós mennyiség -, de északon havas eső, havazás is valószínű, majd a déli óráktól délnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1-6 fok között várható, de a Dél-Alföldön akár 7, 8 fok is lehet.

A hétvégén ismét várható havazás, ugyanis délkelet felől egy újabb mediterrán ciklon húzódik az ország felé. A hétvégén a havazás mellett erős, akár viharos szél is várható. Így hófúvásra is készülni kell.