CHILI-MIKI tudnivalók

2111

Már csak két hetet kell aludni és megint itt a Mikulás! Mielőtt még éjszakai körútját megkezdené, jó szokásához híven beköszön a solymári művelődési házba, ahol most már hagyományosan, december első szombatján, a tiszteletére rendezett Chili Mikulás bulival várják!

Ebben az évben már déltől nyitva lesz a ház, és míg a szülők az udvaron a karácsonyi chili-vásár portékái között válogatnak, a kistermekben kézműves lehetőségek, arcfestés, téli xbox kinect és csocsó, ping-pong állnak a gyerekek rendelkezésére, a legkisebbek pedig a bébi-kuckóban játszhatnak.

15 órától kezdődik a nagyterem színpadán a Katáng zenekar koncertje, mely kelta, magyar, klezmer és balkán népzenéből táplálkozó sajátos dallamvilággal előadott, gyerekeknek írt dalokkal és megzenésített versekkel – az egész családhoz szól.

16 órára izgatottan várjuk a Mikulást a nagyszínpadra!

17 órától kávéházi hangulatban folytatódik a program. Egymást váltják majd a fellépők, időnként – a chilis-süti-verseny eredményhirdetésével és a tombolával – megszakítva.

  • Elsőként a 30 fok árnyékban nevű formáció saxofonra és gitárra épülő előadását hallhatjuk, melyre a blues, jazz, funky, bossa nova és pop műfajok közötti kalandozás jellemző.
  • Őket a Hamvas Villő és Hanka testvérpár klasszikus-gitár-duója követi. Mindketten a solymári Hunyadi Általános Iskola zeneiskolájának növendékei Villő nyolc, Hanka öt éve.
  • Ezután Szczuka Borcsa (basszusgitár) és Panka (jazz-ének) rendhagyó ukulele-basszusgitár felállásban jazz-standerdeket és film-betétdalokat adnak elő.
  • A buli sztárvendégei a solymáron már jól ismert Sam Redbreast Wilson, és együttese a Juke Joint Revival, akik Észak-Mississippi fülledt, füstös szórakozóhelyeinek hangulatát idézik meg olyan autentikus módon, amiben az európai közönségnek csak nagy ritkán lehet része. A zene hipnotikus lüktetése Sam fanyar humorával kiegészülve válik egyedülálló élménnyé. December eleji koncertjüket az teszi igazán különlegessé, hogy a hamarosan megjelenő új lemez dalaiba is belehallgathatunk.

További információk: a Chili Fesztivál facebook oldalán találhatók.