Digitalizáció az idősekért – Több, mint egymilliárd forintos program indul

1215

Megjelent a kormány határozata a digitalizáció az aktív idősekért programról, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára országszerte térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására – tette közzé az MTI.

A nemzeti fejlesztési miniszternek az idősügyi infokommunikációs modellprogram tapasztalataira építve 2018. december 31-ig gondoskodnia kell a program megvalósításáról a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével.
A kormány határozata rendelkezik a végrehajtásához szükséges forrásokról is, amelyekről a nemzetgazdasági miniszternek kell vissza nem térítendő támogatás formájában gondoskodnia. Az idei költségvetés terhére mintegy 208 millió forintot kell azonnali hatállyal biztosítani, a jövő évi költségvetés terhére pedig mintegy 993 millió forintot 2018. február 15-i határidővel.

(Forrás: MTI)