Élő adventi kalendárium idén is

3057

Tavaly Grimmné Dévényi Erika ötlete alapján adventi ablakdíszítő mozgalom indult Solymáron, és rendkívüli népszerűségre tett szert a kezdeményezés. A tavalyi siker előrevetítette az idei folytatást.

Az élő adventi kalendárium ugyanúgy, mint az ismert változat december elsején kezdődik, és 24 napon keresztül, Szentestéig minden nap másik ablakot kell kinyitni. Itt “kinyitás” után a vadászok jutalma a vadászat, a látvány, illetve előtte a közös séta, ami alatt megkeresik az ablakokat. Az ablakdíszítők jutalma pedig a készülődés öröme, majd pedig az, amikor ablakuk fényképét viszontlátják a csoport falán.

A programban bárki részt vehet, legyen az magánszemély, közület vagy egy üzlet kirakat, nincs kivételezés, hisz az a lényeg, hogy minél több feldíszített ablakunk legyen.

Ez nem egy verseny. Nincs szebb és még szebb, nincsenek díjazottak, nincs első és második helyezések. Mindenki lehetőségei, ízlése és kreativitása szerint díszíti fel ablakát. Kikötés, aminek egy ablaknak meg kell felelnie, az a díszítés, a kivilágítás és a jól látható sorszám. Itt mindenki nyertes, a díszítő, a vadász és az is, aki csak gyönyörködik benne.

Tavaly 64 ablakkal jelentkeztek a résztvevők, köztük nagyon sok magánszemély, de mindegyik óvodánk, bölcsődénk, iskolánk, szinte valamennyi közületünk és sok üzlet is feldíszítette kirakatát. Idén eddig 39 jelentkezőnél tartunk már, pedig még csak most kezdődött a jelentkezés és 3 hét van még hátra. Sok olyan jelezte már részvételi szándékát, aki tavaly még nem vett részt.

Aki jelentkezni szeretne az Grimmné Dévényi Erika Facebook oldalán teheti meg üzenetben, lakcímmel, november végéig. A titkos sorszámokat november 30-án kapják meg.

Tavaly  64-en jelentkeztek, idén lehet, hogy a százat is meghaladja majd az adventi díszítők száma. Tavaly Zsámbékról és Szomorról is jelezték, hogy idén szeretnének hasonlót szervezni – tudtuk meg Grimmné Dévényi Erikától.