Nagylelkű adományozók

2025

Arról már sok helyütt beszámoltunk, hogy a Svábház bútorait, használati tárgyait a falu közössége gyűjtötte össze. Így lett a Svábházé a nagymama évtizedeken át őrzött flóderozott szekrénye, ágya és komódja. Előkerültek a padlások porlepte zugaiból a fakeretes szentképek, a szekrények mélyéről a hímzett falvédők. Bár a Ház már teljesen be van rendezve, a solymáriak nagylelkűsége, és adományozó kedve nem csappan.

Hónapokkal ezelőtt Mentesi Jóska vetette fel azt az ötletet, hogy az udvaron árválkodó kútgyűrű fölé cseréptetős faszerkezetet kellene készíteni, mintha működő kút lenne. Az ötletet azonnal felkaroltuk, Jóska  kétkezi munkával elkészítette a tetőt, és már szervezzük a szállítást és a felállítást.

Panyi Imre solymári lakos, végzettségére nézve mezőgazdasági gépészmérnök, belső építészettel, belső térrendezéssel és régi bútorokkal foglalkozik. Nemrég fejezte be Solymár központjában egy svábház autentikus belső felújítását. Bútorkínálatát a Facebookon a lócaporta és a remekkredenc  oldalakon lehet megnézni. Tőle kaptunk a múlt héten a Svábház részére egy csodaszép régi fapadot. Aki az őszi napsütésben ellátogat a Svábházba, az a tornácon rögtön ki is próbálhatja.

Kedves solymáriak, hálás köszönet minden ötletért és nagylelkű adományért!

Hartmann Hilda