Kosárlabda-ünnep a Hősök terén

1662

Szeptember 22-én és 23-án ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelyen a sportág hívei a magyar szövetség 75., valamint a streetball-fesztivál 25. születésnapját is ünneplik.

„A magyar kosárlabdázás múltja a sikerekről szól, és nagy örömünkre a jelene, valamint a jövője is biztató” – mondta Szalay Ferenc, a magyar szövetség elnöke az esemény mai sajtótájékoztatóján. Az elnök kiemelte: a női és a férfi válogatott hosszú idő után ott lehetett az Európa-bajnokságon, vagyis felnőtt szinten újból a kontinens legjobbjai közé tartozunk.
Az idén ötödik alkalommal sorra kerülő esemény az eddigiekkel ellentétben nem egy, hanem kétnapos lesz. A pénteki nap főként a sportág honi történelmének felidézéséről szól, akkor köszöntik a korábbi és jelenlegi kiválóságokat, valamint a megyei, illetve országos szintű vezetőket.
Szombaton lesz Harlem Wizards-show, a sztárfellépők között egy NBA-játékos, a programot pedig dobóverseny, valamint az integráció jegyében kerekesszékes- és old boys-torna színesíti.
A Hősök terén 22 pályán zajlanak majd a mérkőzések, a centerterületen közel 2500 fős lelátót építenek. Az eseményre a belépés ingyenes.

Forrás: MTI