A búcsú első napja – Szentmise és koncertek

2038

„Településünk minden évben Mária nap hétvégéjén tartja a solymári búcsút, templomunk védőszentjének, Szűz Máriának a tiszteletére. Az ünnep a pénteki szentmisével veszi kezdetét és hétfőn szintén misével záródik a program. Remélem a 2017. évi is számos látogatót fog vonzani és Önt is vendégeink közt üdvözölhetjük” – olvashatjuk Dr. Szente Kálmán polgármester köszöntő szavait az idei búcsú műsorfüzetében. – „Az idei búcsú szervezésekor az eddigi évek pozitív tapasztalatait felhasználva szeretnénk emlékezetessé tenni legnagyobb községi ünnepünket. Solymár Nagyközség Önkormányzata nevében minden résztvevőnek és minden kedves vendégünknek nagyon kellemes időtöltést kívánok!”

A mai nap programjai:

  • Délután 4 órakor a Svábházból indul az a különleges túra, melyben a több mint százéves solymári borospincék nyílnak meg a látogatók előtt.
  • Este fél hétkor kezdődik a búcsú nyitó, német nyelvű szentmise, melyen a Pilisszentiváni Énekkar közreműködik. A mise végén kerül átadásra a Solymár Díszpolgára kitüntető cím, melyet 2017-ben az önkormányzat képviselő-testülete Szűcs Béláné született Dér Mária részére adományozott, kiemelkedő oktató-nevelő munkája, rászorulókat támogató tevékenysége, kimagasló egyházközségi és alapítványi munkásságának elismeréseként
  • Fél nyolckor kezdődik a Svábházban Barcsik Gáza kiállításának megnyitója. A Solymári arcképek II. című tárlatot Dr. Szente Kálmán nyitja meg, közreműködik Behovits Máté nemzetközi bronz minősítésű harmonikás és Bernát Lili, a megyei Mundart verseny különdíjas prózamondója.
  • A művelődési ház udvarán szintén fél nyolckor kezdődik a DAMAGE INC. (Metallica Tribute) koncert, amit fél tíztől Afrodzaqm zenekar, fél tizenkettőkor pedig The Carbonfools műsora követ.