Játszótéri dohányzás

1933

A Templom téri játszótéren történt a napokban, hogy egy apuka cigarettára gyújtott. Amikor egy anyuka megkérte, hogy oltsa el a cigarettáját, akkor azt válaszolta, hogy majd a kerítésen kifúja a füstöt. Később egy másik apuka is kérte, hogy hagyja abba a cigizést a játszótéren, de ekkor meg csaknem verekedésre került sor – írja az érintett anyuka az önkormányzathoz írott levelében.

„A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény 2. §-ában foglaltak szerint (1) A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével – a (3) bekezdésben foglalt eltéréssel – nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni

  1. d) közterületnek minősülő
  2. da) a gyalogosforgalom számára nyitva álló aluljárókban és egyéb, zárt légterű közforgalmú közlekedő összekötő terekben, valamint közterületi játszótereken, továbbá a játszóterek külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül,(…)”

Solymáron már a törvényi szabályozás előtt is tilos volt a játszótereken dohányozni – tudtuk meg dr. Beregszászi Márk jegyzőtől. A törvény betartásának a közterület-felügyelő és a rendőrség tud érvényt szerezni.