Milyen lesz a Vizes VB megnyitója

1506

Káel Csaba, a 17. FINA Világbajnokság nyitó- és záróeseményeinek főrendezője exkluzív színpadi túra során mutatta meg a sajtó képviselőinek a nagyszabású nyitóelőadás látványos helyszínét, a lenyűgöző, uszályokból álló színpadot és a különleges víz- és pirotechnikai eszközöket felvonultató technikai bárkát.

„A főpróbaidőszak izgalmas szakasza az alkotásnak, ekkor érik be a próbateremben eltöltött több ezer óra gyümölcse, ekkor látjuk meg, hogy mindaz, amit közösen megálmodtunk, hogyan működik a színpadon. A nyitóeseménynél mindez a városunk szeme láttára történik, az erre sétáló budapestiek és külföldiek is részesei lehetnek a folyamatnak. Megható, amikor az emberek már most megtapsolnak egy-egy látványelemet és lelkesen fotózzák a próbákat, mindennek tökéletes díszlete az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Duna-parti látkép” mondta Káel Csaba arról a jelenségről, hogy sokan estéről-estére visszatérnek a pesti rakpartra és kíváncsian követik a próbafolyamatot.

Káel Csaba úgy fogalmazott, bravúros cserét sikerült megvalósítani azzal, hogy sikerült megnyerni az eseményre Cee Lo Green többszörös Grammy-díjas sztárénekes, zenész, dalszerzőt, aki szintén színpadra lép a július 14-én, 21-kor kezdődő ünnepi nyitóeseményen. Olyan hazai kiválóságokat is láthatunk majd, mint Herczku Ágnes vagy Bogányi Gergely.

Jean-Christophe Canizares, az esemény technikai megvalósításáért felelő ECA2 igazgatója elmondta, hogy a csapat 29 kamionnal és 540 tonna technikai felszereléssel érkezett a helyszínre, az építés során több mint 24 km kábelt használtak fel, ami nem meglepő, hiszen közel 200 000 négyzetméter a teljes terület, amin a produkció megvalósul, ahogy maga is színpad is hatalmas: 4 darab 80×10 méteres uszályra épült és közel 3 futballpálya méretű. A technikai stáb is ennek megfelelő, egy több mint 200 fős magyar-francia csapat összehangolt munkájából épül a lenyűgöző látvány.

Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője közölte, a versenyek ideje alatt telefonos forródrótot üzemeltetnek, amelyen a versenyekkel, helyszínekkel kapcsolatban lehet érdeklődni, de felvilágosítást tudnak adni egyebek között a közlekedéssel kapcsolatban, vagy turisztikai információkkal is szolgálnak. A forródrót az alapdíjas, budapesti (06-1)90-70-500-as számon érhető el.

Forrás: www.fina-budapest2017.com, MTI