A vokális zene mesterei a Templomkertben

982

Újabb előadásához érkezett a Templomkerti Esték jótékonysági rendezvénysorozat.
Július 8-án, szombaton 19 órakor kerül sor a Máriaremetei Bazilika templomkertjében a Szent Efrém Férfikar fellépésére. A Bizánctól Budáig című műsort bemutató együttes művészeti vezetője a Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamás, aki Magyarország Érdemes művésze.
Az előadás díjtalan, a Bazilika céljaira adományokat gyűjtenek. Rossz idő esetén a koncertet a templomban rendezik meg.

Szent Efrém Férfikar

Az a capella zene reneszánszát éli napjainkban, a Szent Efrém Férfikar pedig a lehető legnagyobb lelkesedéssel és céltudatossággal végzi missziós munkáját a vokális zene széleskörű népszerűsítése érdekében.
A Liszt- és Magyarország Érdemes Művésze díjas Bubnó Tamás azért alakította meg 2002-ben az együttest, hogy a bizánci zenekultúra sokszínűségét mutassák meg a nagyvilágnak, de az időközben Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé váló Szent Efrém Férfikar repertoárja rendkívül sokszínűvé vált – köszönhetően a tagság különleges zenei és kamarazenei képességeinek. Egyházzene a középkortól napjainkig, kortárs kompozíciók, popzenei feldolgozások, gospelek és a magyar zeneszerző-óriások (elsősorban Liszt és Bartók) művei mind meghallgathatók a Szent Efrém Férfikar előadásában.
Az együttes utolsó két lemeze, az Orientale Lumen II és a Bartók & Folk rendkívül jó kritikákat kapott a hazai és a nemzetközi szaksajtóban egyaránt. A budapesti Szent István Bazilikában tartott Orientale Lumen sorozat koncertjei, amelyek jelen kiadvány alapjául is szolgálnak, három éve teltházasak.
A Szent Efrém Férfikar számos neves külföldi és hazai muzsikussal lépett fel, mint például Abeer Nehme, az Amadinda Ütőegyüttes, Sebestyén Márta, a King’s Singers, Jevgenyij Nyesztyerenko, Keller András és a Concerto Budapest, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar és még rengeteg különleges kvalitású zenész és együttes.