Ötödször is dobogón

1592

1993 és 2017 között a Reményi Margit Táncegyüttes Hétlépés Tánccsoportja (korábban Solymári Ifjúsági Tánccsoport) öt alkalommal vett részt a németországi Limburg-Lindenholzhausenben megrendezésre kerülő „Harmonie Festival” elnevezésű nemzetközi kórus- és folklórtalálkozón. A négy napos fesztivál hat évente várja a több ezer résztvevőt. Idén a táncegyüttes felnőtt csoportja a harmadik helyet hozta el folklór kategóriában, ötödször is dobogón állhattak tehát.

Az előttük végzett első helyezett bolgár-, és a második helyezett macedón néptánccsoport mellett filipino, ír, nigériai, ugandai, angol, holland, török, görög és még sok más nép csoportja is színpadra lépett. A 6100 résztvevős fesztivált sok ezer ember látogatta, a négy helyszínen párhuzamosan folyó műsor sokakat megörvendeztetett. A szervezők német precizitással bonyolították az eseményeket, elsősorban ennek volt köszönhető a nyugodt, baráti, biztonságos, felszabadult légkör.

Néhány együttes – ahogy a solymári táncosok is – visszajárók a rendezvényre, az ismerős csoportok már hetekkel a találkozó előtt leveleznek, telefonálnak, várják, hogy újra találkozzanak. A német vendéglátók is izgatottan várták a magyar csoportot, 1993 óta ugyanaz az az ember a solymáriak koordinátora, ez külön fűszere a fesztiválnak. Ismerős arcok, baráti üdvözlések, és nem utolsó sorban újabb és újabb kapcsolatok, barátságok.