Szalai Kriszta ötödször – Színház a kőfejtőnél

1546
Részlet a tavalyi előadásból

Szalai Kriszta szervezésében, rendezésében holnap (június 24.) este 6 órakor kerül sor a Gyönyörű zöld kezdet című darab bemutatójára, a Kerekhegyi Kőfejtőnél. Az előadás ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Már 5. alkalommal rendezem és szervezem a Kerekhegyi Kőfejtőhöz június 24-re a Szent Iván-éji előadást – meséli Szalai Kriszta. – Közösségépítésnek találtam ki, de ettől sokkal több lett. A nézők számára ingyenes program, de batyus-bálként hirdetem, s több asztal megtelik saját készítményekkel, s ismerős beszélget ismeretlennel. Mindig a térséghez kapcsolódó művészeket kértem fel, s mindig a hely adottságához dramatizált filmeket rendeztem. Idén a Gyönyörű zöld és a Kezdet kezdete című filmből készül el a Gyönyörű zöld kezdet című darab. A fellépő művészek: Cserna Antal, Boros Anna, Dékány Barnabás, Felhőfi Kiss László, Keresztény Tamás, Soltész Bözse, Szalai Kriszta és persze a nézők. Merthogy szeretem az interakciót, s mi több a nézők is szeretnek játszani. Ezáltal válik az előadás közösségteremtővé.

A helyi lakosok összeismertetésére törekedtem, családi programként hirdettem, s már első alkalommal 100-150 közötti néző érkezett, de tavaly már 200 fölé emelkedett a létszám. Érkeztek a facebook eredményeként Németországból, sőt idén már jelezték Angliából direkt ebben az időszakban jönnek Pestre, mert ott nincs ilyen „bulis, szívetmelengető program” –ahogy írták. De ezt tapasztalom is.

Célom, hogy hagyományként működjön ez a színház, minél szélesebb rétegben legyenek részesei az emberek a hely adottságait kihasználva, élvezve az erdei úton megközelíthető Kőfejtőt, s onnan a panorámát. Célom a könnyed, kikapcsolódást nyújtó, de igényes szórakoztatás. Célom a közösségépítés a felszabadult öröm fokozásaként. Az előadás hangulata, minősége, felszabadítja a nézőket, az utána következő  batyus bál pedig nagyszerű lehetőség egymás megismerésére, a felszabadult ismerkedésre.

Ezen a nyáron már a II. kerület és Solymár összekapcsolásával hirdetjük meg az estet. Jövő nyárra pedig térségi összekapcsolódást szeretnék, Remeteszőlős, Adyliget, Pilisszentiván ötös egységében, helyszínekként és nézőseregként is bevonni, s országos programként-mint pesti Kapolcs meghirdetni – mesélt terveiről a művésznő.