Sztárok a szélben – Svájciak a katolikus templomban

2063
Jeney Erzsébet főszervező, Csűrös Csilla, a fesztivál háziasszonya és Dr. Szentkláray Ferenc alpolgármester (Fotó és videó: Kárpáti Zsuzsanna)

Profi szervezés, színvonalas produkciók, a szeles idő ellenére is kitartó közönség jellemezte a hétvégén megtartott Nemzetközi Gospel Fesztivált. A solymári művelődési ház udvara megtelt a műfaj rajongóival. A szervezők a hideg szeles időjárás miatt pokrócokat osztottak a közönségnek.

Az ingyenes rendezvény közönségét dr. Szentkláray Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd Mádl Dalma asszony és Böjte Csaba levelét olvasták fel.

Ezúttal négy különböző stílusú kórus lépett színpadra. A Lumen Christi Gospel Kórus
verseny programot hozott, és néhány újabb, modernebb stílusú gospelt.  A Golgota Gospel Kórus hagyományos fekete gospelt énekelt, táncosan előadva. Velük léptek színpadra a Lélekzuhany Kórus gyermekei. Jazz gospelt és evangéliumi üzenetű dalokat énekelt Barna Rita Agapé.  A Swiss Gospel Voices fergeteges előadása is közönségsikert aratott, a kórust fantasztikus hangú énekesek alkotják, akiket kiváló zenészek kísérnek. A kórus a pénteki misén is énekelt a solymári katolikus templomban.

Lőrincz Vitus műveiből összeállított kamarakiállítás is várta az érdeklődőket

Jeney Erzsébet, a fesztivál főszervezője sajnálta, hogy voltak, akiknek  a borzalmasan hideg miatt el kellett mennie (14 fok volt), de örömmel töltötte el, hogy a Pilis Tv élő adását majdnem ezren tekintettétek meg. „Olyan jó lenne, ha kijönnétek és együtt lehetnénk. Jövőre várlak Mindnyájatokat!” – írta Facebook üzenetében.