Ünnepi Könyvhét a solymári könyvtárban

1207

Az  Ünnepi Könyvhét ötlete 1929-ben született meg, és azóta hazánk egyik legjelentősebb könyvszakmai eseményévé, igazi kulturális slágerfesztivállá nőtte ki magát. Az idei, immár 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatra június 8-12. között került sor.

A különböző programok a hagyományos helyszínen, a Vörösmarty téren, és több budapesti helyszínen zajlottak. Tavaly a könyvfesztivált Esterházy Péter nyitotta meg, ma a befejezett életműve előtt tiszteleghetünk.  Az Ünnepi Könyvhét előtt pár nappal hagyott itt bennünket, olvasóit, Jókai Anna, a magyar irodalom nagyasszonya, aki nem érhette meg „Átvilágítás” című önéletrajzi regényének bemutatását és sikerét.

A solymári könyvtár a könyvheti kínálatból 68 új kötettel gazdagodott. Akik nem jutottak el a könyvheti rendezvényekre, könyvtárunkban megtalálhatják a kortárs magyar irodalom keresztmetszetét reprezentáló válogatást felnőtt és gyermekirodalomból egyaránt. Kézbe vehetik az olvasók Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina, V. Kulcsár Ildikó, Ungvári Tamás újonnan megjelent köteteit, a legifjabb könyvtárlátogatók pedig belelapozhatnak Bartos Erika, Böszörményi Gyula, Lackfi János  új meséskönyveibe.

Kedves olvasóinkat június végéig várjuk, július 3-tól augusztus 4-ig a könyvtár zárva tart. Nyitás: augusztus 7-én.