A harmóniát el lehet érni közösen, a zene nyelvén

963
Fotó: Kárpáti Zsuzsanna

Van egy zenekar, melyre inkább az együttes a találóbb definíció. A bő egy éve alakult Shaibo amellett, hogy több regiszterből táplálkozó kifinomult jazzes-soulos popzenét játszik, egy olyan kollektíva, akiknél a banda tagjai közt cirkuláló pozitív energia menthetetlenül átragad a közönségre.

Ezt tapasztalhatta szombaton este a solymári közönség is, de aki lemaradt, annak egy kis kárpótlást jelenthet Kárpáti Zsuzsanna videója:

„Ez nem egy olyan zenekarnak indult, hogy barátságból összeállunk zenélgetni. Valójában összeverbuváltam a srácokat, ők alig, vagy egyáltalán nem ismerték egymást, és  azért kellett egy fél év, hogy visszavonhatatlanul egymásba szeressünk. Azóta család vagyunk” – foglalta össze Szigeti Zsófi a banda egymásra találását, melynek tényleg az a kulcsa, hogy nem csupán zeneileg, hanem emberileg is láthatóan szoros kötelék fűzi össze az egész együttest.

A Shaibo legfontosabb, és legőszintébb üzenete, hogy az önmegtalálást és a harmóniát el lehet érni közösen, a zene nyelvén, és elmondásuk szerint ez az egész olyan, mint a biciklizés; ha egyszer megérzed, nem fogod sohasem elfelejteni.

A Jazz Weekend programján két másik elbűvölő produkció is szerepelt. A Borbély Műhely és az Elsa Valle Afrocando különleges előadásáról Varga Zsolt fotói számolnak be: