Tanév végi programok a Kisiskolában

1949

Játékos, tartalmas foglalkozásokkal zárták a tanító nénik az idei tanév klubnapközis programját a Kisiskolában. A pénteki aszfaltrajz versenyen három téma közül választhattak a tanulók: Vakáció, legkedvesebb állatom és Solymár címere.  Ez utóbbit a gyerekek fejből, kép nélkül, rendkívül pontosan ábrázolták.

Szerdán egy nem mindennapi, érdekes sporttal ismerkedhettek meg a tanulók, az íjászattal. Betekintést nyertek az íjászat alapjaiba, amely sport és hagyományőrzés egyaránt, egy ősi harcművészet, mely fejleszti az egyén mentális, fizikai és koncentrációs képességeit. Meglepetésként Sándor Aliz tanító néni olimpiai reflex íj bemutatóját csodálhatták a gyerekek. Megtudtuk Aliz nénitől, hogy egykor olimpiai válogatottként művelte ezt a szép sportot. A tanulókat a Pilisi Királyi Íjászok Egyesületének tagjai, Szoboszlai Csaba és Keveházi Zoltán vezette be az íjászat rejtelmeibe.  Ezúton szeretnénk köszönetet mondani nekik, hisz rendkívül türelmesen, szeretettel foglalkoztak a gyerekekkel, sokuknak felkeltve az érdeklődését e remek sport iránt.

 

És végül, de nem utolsó sorban egy fergeteges napközis partival zárult az idei klubnapközi. A színes lampionokkal feldíszített udvaron ropták a táncot, ropogtatták a pattogatott kukoricát a gyerekek és természetesen a tanárok is. A zenét Bethlen Klári néni szolgáltatta.

A klubnapközi program természetesen jövőre is folytatódik új, színes, a gyerekek érdeklődési köréhez igazodó tevékenységekkel.