Brit nemzeti kincs a művelődési ház színpadán

1172

Június 9-én, pénteken 19 órától negyedik alkalommal kerül sor az immár hagyománnyá váló évadzáró blues-koncertre az Apáczai Csere János Művelődési Ház szabadtéri színpadán.

Az elmúlt évek illusztris vendégei – mint Little G. Weevil (Szűcs Gábor), Tátrai Tibor vagy Deák Bill Gyula – után ezúttal a műfaj egy kiemelkedő külföldi képviselője fogadta el meghívásunkat.
Ian Siegal vitathatatlanul a legsikeresebb brit blues előadó a hatvanas évek nagy nevei óta. A brit zenei szaklapok „nemzeti kincsként” a műfaj legdelejesebb képviselőjeként emlegetik. Az érces hangú énekes-gitáros 25 éve van a pályán, azóta is ugyanazzal a küldetéstudattal népszerűsíti a blues-zenét koncert-körútjain, mint a kezdetekkor. Többek között kilencszer nyerte el a rangos British Blues Awards-ot, háromszor ennek európai változatát, és – nagy szó egy külföldinek – Amerikában is elismerik művészetét.
Az előzenekar vendégeink régi ismerőse, a Féldecibel lesz.

Másnap, június 10-én, szombaton 17 órától a Jazz-Weekenddel, folytatódik a programsorozat. A nem csak szigorúan jazz-rajongók számára összeállított műsorban mindenki találhat magának kedvére való dallamokat: a fiatal profi zenészekből álló Shaibo jazzes-soulos popzenéjét, a nagymúltú Borbély-műhely nép- és világzenét a jazzel ötvöző muzsikáját, vagy a féktelen energiájú Elsa Valle Afrocando nevű zenekara afro-jazz és bebop stílusjegyeit egyaránt használó összetett dallam és ritmusvilágát.

Az előadások ingyen látogathatók!