Ötödik Sörünnep Solymáron

3673
A Bergländer Buam

A kitartóak ma is folytathatják a mulatozást az 5. Solymári Sörünnepen. Persze mindazokat is várják a szervezők, akik tegnap nem kóstolták meg a bajor sörtisztasági törvény által garantált minőségű söröket, köztük az Erdinger Sommerweiße névre hallgató nyári sörkülönlegességét, mely most mutatkozik be Magyarországon.

A művelődési ház kapuit délután három órakor nyitják, a talpalávalót az Adlersteiner zenekar szolgáltatja, a bajor táncházat a Siebenschritt Tanzgruppe vezeti. Ma is lesz sörivó verseny és tombola is.

A szervezők kérik, hogy minél többen öltsék fel otthon őrzött osztrák-bajor viseleteiket, és induljanak a Dirndl-szépségversenyen. A versenyzőknek nincs más feladata, mint 16.45-ig jelentkezni az információs pultjánál és 17 órakor részt venni a mustrán. A közönség –  a felvonultatott ruhák megszemlélése után – szavazatának leadásával tudja eldönteni, ki –  illetve melyik ruha – lesz az győztes.

Tegnap a Bergländer Buam zenekar és a Herbstrosen tánccsoport szórakoztatta a közönséget. A hangulatról Barcsik Géza fotói adnak ízelítőt.

A Herbstrosen Tánccsoport

Sörivóverseny III. hely: Szomolányi Tamás
Sörivóverseny III. hely: Tihanyi Dóri
Sörivóverseny II. hely: Pénzes Gábor
Sörivóverseny II. hely: Lutz Rita
Sörivóverseny I. hely: Taller Zoltán
Sörivóverseny I. hely: Lutz Alexandra