Nyílt levelet írtak a Kölcsey utcaiak – Mi lesz az útjavítással?

1881
Fotó: Kárpáti Zsuzsanna

Tisztelt Polgármester Úr!

2017. március 3-án írásban bejelentettük önnek a kerekhegyi Kölcsey utca súlyos útmeghibásodását és kértük a mielőbbi javításra vonatkozó szíves intézkedését. Bejelentésünk felhívta a figyelmet további 6 kisebb-nagyobb meghibásodásra is, amelyeket célszerű egy munkamenetben a ca.900 mm átmérőjű és ca. 300-350 mm mély lyuk megszüntetésével együtt elvégezni.

Bejelentésünket követően – 6 héttel később – 2017. április 18-án írásban érdeklődtünk a javítások elvégzésének várható időpontjáról. Polgármester úr gyors válaszában közölte, hogy az útburkolatot kivitelező társaságnak kell garanciális javítást végeznie. Felvették a hibalistát és napokon belül megkezdődnek a javítások.

Úgy gondoljuk, hogy Polgármester úr megtette a szükséges intézkedéseket. De tényként rögzítjük, hogy elmulasztotta a feladatok végrehajtásának ellenőrzését, mivel az útjavítást a mai napig nem kezdte meg az illetékes társaság.

A Kölcsey utca lakóinak megdöbbenésénél csak az elkeseredése nagyobb, mert rá kellett döbbenünk arra, hogy a közügyek kezelése, a településünk egyes részei problémáinak megoldása nem minden esetben úgy történik, ahogy egy választott testülettől ez elvárható lenne. Joggal felmerül az a kérdés is: helyes-e hogy az önkormányzat olyan építő társaságot foglalkoztat belterületi utak felújításával, megépítésével, amely cég kétes minőségű munkát végez és garanciális kötelezettségének lassan és hanyag módon tesz eleget!

Tisztelettel kérjük az önkormányzat tagjait, hogy tekintsék meg a Kölcsey utca útburkolatának állapotát! A helyszínre történő utazás során a testület valamennyi tagja megértheti, hogy miért kezdeményezik évről-évre a Kerekhegy érintett lakosai a Koppány Márton és Budai Nagy Antal utak mielőbbi felújítását, akár lakossági finanszírozási hozzájárulás révén is!

Tisztelt Polgármester Úr! Tekintettel arra, hogy az útmeghibásodások kijavítása 9 hét óta nem történt meg, ismételten kérjük mielőbbi hatékony intézkedését a probléma megoldására. Köszönjük!
Solymár, 2017.május 11.
Az utca lakói nevében: Dr. Erőss Lorándné, Csek Márton, Ramocsai Balázs, Dr. Kucsma János, Dr. Nyíri Zsoltné, Őri Benigna, Sályi Leila, Füsthy-Dobossy Edina

Tisztelt Kerekhegyi Lakosok!

Mint már többször jeleztem, a kérdéses munkák garanciális javítási körbe tartoznak, így azok a kivitelező feladatai.
A csatornaépítés kivitelezőinek május 15-i határidővel kell a helyreállításokat előíró megkereséseinkre a helyreállítás ütemtervét megadniuk és a munkát megkezdeniük.
Május 16-án, kedden mérnök szakemberekkel megtárgyaljuk a kérdést és döntést hozunk a további lépések (pl. a garanciális javítások megkezdése, a kivitelező jóteljesítési garanciája terhére) megtételéről.

Tisztelettel:
Dr. Szente Kálmán
Solymár Nagyközség Polgármestere