Előadás a mosható pelenkákról – A gyerekekkel vagyunk

1172

A Zöldövezet Társulás legújabb kampányában a mosható pelenkák használatát igyekszik népszerűsíteni. Ahogy arra rámutatnak, a hagyományos eldobható pelenkákkal rengeteg hulladékot termel miden kisgyerekes háztartás, a mosipelus ráadásul egészségesebb és olcsóbb is hosszú távon.

Egy gyerek átlagosan 1,5–2 tonna veszélyes hulladékot termel, amíg szobatiszta nem lesz. Magyarországon ez évente 100.000 tonna fölötti hulladék, amit könnyedén csökkenthetünk, ha mosipelust kezdünk használni. Ezzel a döntéssel műanyag- és adalékmentes, valamint festék- és illatanyagokat sem tartalmazó termék mellett kötelezzük el magunkat. A gyermekek igényeihez is jobban igazodnak a modern mosható pelenkák, a legtöbb gyerek jobban érzi magát ezekben, mint az eldobható változatban. A mosipelus jobban szellőzik, kellemesebb a baba bőrének és nem tartalmaz vegyi anyagokat, így csökken a fertőzések kockázata is.

A mosipelusban rejlő lehetőségek jobb megismerése és népszerűsítése a cél a „Családi Napok a Pilisben” keretein belül megszervezett nyilvános előadáson is. Helyszíne és időpontja: 2017. május 14. 11:30 Pilisszentiván, Generációk Háza (2084 Pilisszentiván, Bányatelep 3.)