Vendégváró sütemény

3906

Főhet a fejük a háziasszonyoknak, hogy a húsvéti vendégjáráskor a sonkán kívül mivel kínálják a locsolókat. Első jó ötlet a pálinka, de utána meg égni kezd a gyomor. Le kéne valamivel fojtani! És erre ad ötletet László-Marlok Nikolett, solymári gasztroblogger.

Donauwelle – Dunai hullám

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • csipet só
  • 1 üveg meggy befőtt

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 zacskó vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 16 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

Piskóta elkészítése:

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
  • 4 tojás sárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
  • Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, csipet sót.
  • Ezután óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük.
  • Közben egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. A tészta felét beleöntjük, majd a maradékhoz 2 kiskanál kakaóport keverünk és ezt a tésztát a fehérre kanalazzuk.
  • A tészta tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Krém elkészítése:

  • A tejben megfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk.
  • A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.
  • Végül összekeverjük a kettőt, habosítjuk. (egyforma hőmérsékletűek legyenek)
  • A krémet a kihűlt piskóta tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.
  • Gőz fölött megolvasztunk 12 dkg étcsokoládét egy kiskanál olajjal, majd a krémre csurgatjuk, kenjük.
  • Ezután kis időre hűtőbe helyezzük, hogy összeálljon a sütink, majd szeleteljük.