Húsvéti répatorta

2447

László-Marlok Nikolett, solymári gasztroblogger összeállított egy húsvéti répatorta receptet. Nem csak azért nagyon húsvéti, mert répából van, amit a nyúl (a húsvéti főleg) nagyon szeret, hanem azért is, mert a répában lévő vitaminok segítenek a tavaszi fáradtság legyőzésében.

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál rum
  • csipet só

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

  • A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük.
  • A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
  • A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  • Kimérjük a többi hozzávalót és folyamatos keverés mellett a sárgájához kanalazzuk.
  • Hozzáadjuk a reszelt répát, ízesítjük fahéjjal, rummal, citrom héjával és levével.
  • A masszához végül fakanállal hozzákeverjük az 5 tojás keményre vert habját.
  • Átnézzük a receptet, hogy nem hagytunk-e ki valamit. 🙂
  • Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben (180 fokon) 35-40 percig sütjük.
  • A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot és simára keverjük.
  • Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk.
  • A krémet elosztjuk, majd a piskóták közé és tetejére is kenünk belőle.