A jó kuglóf titka

1140

Král Vali cukrász és Marlok Niki gasztroblogger rendszeresen megosztja legjobb receptjeit a Bauernhaus Svábház havonta egyszer jelentkező programjában. Márciusban, az est középpontjában a jó kuglóf készítésének titka állt. Sokak kérésére, örömmel adjuk most közre a receptet és persze a titkot, ami nem más, mint hogy a sütőbe – egy tálba – vizet kell tenni!

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kakaópor

Elkészítése:

  1. A langyos tejbe belerakjuk a cukor felét és az élesztőt majd várunk, amíg megkel,
  2. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a többi hozzávalót,
  3. Addig gyúrjuk, amíg a tészta „elválik” az edény faláról és a kezünkről (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet),
  4. Ezután megfelezzük a tésztát, az egyik felébe kakaót szórunk és összegyúrjuk,
  5. Két hengert sodrunk, majd összefonjuk,
  6. Kuglófformába helyezzük, majd tovább kelesztjük,
  7. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, de tegyünk a sütőbe – hőálló tálba – vizet!
  8. Vaníliás porcukorral tálaljuk.

(Forrás: bauernhaussolymar.blogspot.hu)

MEGOSZTÁS