Fél Budapestet lezárják ma és holnap

1017

Csak a legelszántabbaknak érdemes az ünnepek alatt Budapest belvárosába autóval menni, de nekik sem árt tudni, hogy hol tilos megállni és hova nem lehet majd egyáltalán behajtani autóval.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közétette a március 15-i budapesti forgalomkorlátozásokat. Az állami ünnepségek miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2017. március 14-én és 15-én Budapest I., V., VIII. és IX. kerületében.

A fővárosban a következő helyeken megállni tilos:

  • Március 14-én 20 órától, március 15-én 20 óráig a Budapest V. kerület Alkotmány utca mindkét oldalán, a Kossuth Lajos tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között, a Széchenyi felső rakparton a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, a Markó utca a Széchenyi rakpart és a Balassi Bálint utca között.
  • Március 14-én 10 órától március 15-én 18 óráig a Budapest VIII., IX., Múzeum körút mindkét oldalán a Kálvin tér és az Astoria között, Puskin utca mindkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Gutenberg tér között, Trefort utca mindkét oldalán, Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Baross utca között, Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, Pollack Mihály tér, Ötpacsirta utca mindkét oldalán, Reviczky utca mindkét oldalán.
  • Március 14-én 10 órától március 15-én 24 óráig a Budapest I., Országház utca mindkét oldalán a Szentháromság tér és a Fortuna köz között, Táncsics Mihály utca mindkét oldalán a Hess András tér és a Babits Mihály köz között, Hess András téren, Szentháromság téren, Szentháromság utcában a Szentháromság tértől az Úri utcáig, Úri utca mindkét oldalán a Szentháromság utcától a Dísztérig, Tárnok utca mindkét oldalán a Hess András tér (Fortuna köz) és Dísz tér között, Dísztéren körben, Lánchíd utcai parkoló teljes területén.
  • Március 14-én 00.00 órától március 15-én 24 óráig a Budapest I., Lovas út (Sziklakórház Múzeumtól a Várfok utcáig)

Lezárják:

  • Március 15-én 00.00 órától március 15-én 24.00 óráig: Budapest I., Budai Vár területét.
  • Március 15-én hajnali 4 órától március 15-én 15 óráig a Budapest V-VIII., Múzeum krt. a Kálvin tér és az Astoria között.
  • Március 15-én 6 órától március 15-én 15.00 óráig a Budapest VIII., Szentkirályi utca a Rákóczi út és a Baross utca között, Puskin utca a Rákóczi út és a Bródy Sándor utca között, Múzeum utca a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, Bródy Sándor utca a Múzeum körút és a Gutenberg utca között, Pollack Mihály tér, Reviczky utca, Ötpacsirta utca.

Szakaszosan és időszakosan lezárják:

  • Március 15-én 9 óra 30 perctől március 15-én 10 óráig a Budapest V-VIII., Kossuth Lajos tér – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Astoria – Múzeum krt. – Magyar Nemzeti Múzeum útvonalat.
  • Március 15-én 11 óra 30 perctől március 15-én 12 óráig a Budapest VIII-V-I. kerület, Magyar Nemzeti Múzeum – Astoria – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Március 15. tér – Jane Haining rakpart – Széchenyi István tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út – Dísz tér útvonalat.
  • Március 15-én 7 órától március 15-én 12 óráig a Budapest VIII. kerület Rákóczi úton a buszsávot az Astoriától a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

Lezárják:

  • Március 14-én 12 órától március 15-én 12 óráig a Budapest, XVI., Pilóta utcát a Hunyadvár utca és a Nagyvázsony utca között, Prodám utcát a Pilóta utca és a Nagyvázsony utca között.

Tilos megállni:

  • Március 14-én 12 órától március 14-én 20 óráig a Budapest, II., Szilágyi Erzsébet fasor szervízútján a Lupény utca és a Küküllő utca között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az említett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek!