Dalok a jelennek és a jövőnek – ünnepség Solymáron

1097

Ebben az évben is közös ünneplésre hívja önkormányzatunk a solymáriakat. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésre március 15-én, szerdán 11 órakor kerül sor a művelődési házban. Kővári András önkormányzati képviselő ünnepi beszéde után a Cédrus Táncegyüttes műsorát láthatják, majd a Kiss Kata zenekar ad ízelítőt 48-as dalokból, de mai hangszereléssel.

A 2009-ben alapított Kiss Kata zenekarnak március 15-én jelenik meg új CD-je, Magyarból jeles címmel. A magyar nemzeti ünnepekre és emléknapokra összegyűjtött dalokat tartalmazó kiadvány tavasszal az ország valamennyi iskolájába eljut majd, megőrizve az ünnepekhez tartozó dalokat a jelen és a jövő számára.

Az ünnepségen kerülnek átadásra az önkormányzat által alapított ifjúsági díjak is. Ebben az évben Solymár Kiváló Diáksportolója Lengyel Krisztina, Solymár Kiváló Tanulója Nádor Benedek lett, az Ifjúsági Közösségi Munkáért díjat pedig – megosztva – Tóth Piroska, Michaletzky Anna és Molnár György kapta.