Farsangoltunk, állt a bál…

1883

Idén is megrendeztük hagyományos farsangi mulatságunkat. A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola minden kisdiákja nagyon jó hangulatban búcsúztatta a telet. A rendkívül hideg, zord napok után mindannyian várjuk már a tavaszt, a jó időt.

A hangulatosan feldíszített tornateremben sokan ünnepeltünk, jó volt nézni a vidám gyerekeket és szüleiket, a mosolygós nagyszülőket. A kis elsősök nyitották meg a bált, a „vidám favágók” zenéjére táncoltak. Ezután jött a felvonulás, ahol minden alsós kisgyermek a kedvenc jelmezébe bújhatott. Sok ötletes, színes, vicces és kedves jelmez mutatkozott be. A fiúk az elmaradhatatlan szuperhősök bőrébe bújtak leginkább, sok kisleány boszorkánnyá változott. Minden jelmezes nagy büszkén vonult végig a közönség előtt, akik tapssal jutalmazták a felvonulókat. Vidám táncot mutattak be a „Minyonok”, majd a meglepetés szám is hatalmas sikert aratott. A pöttyös szoknyákban táncoló tanító nénik igazi házibulit varázsoltak elő, „Dolly” autóval érkezett, „Csókkirályunk” rollerrel csábította el a lányokat. Sikerült is mindenkit táncba hívni, a produkció végén a Hungária együttes megunhatatlan zenéjére mindenki bulizott. A közös tánc idén is nagyszerű volt, olyan jó volt látni, ahogy minden jelmezes együtt „rázta”.

A kalapos tánc, a fakanalas játék után megtanultuk a régi bálokon táncolt „Gólyatáncot” is.  A tortázás, sütizés után jöhetett a tombolahúzás.  Köszönjük a sok felajánlást a kedves Szülőknek! A gyerekek nagy izgalommal várták, vajon idén szerencsések lesznek-e, nyernek-e a tombolán.

A „Kacsa-tánc” nem maradhat el egy farsangról sem, s a vonatozás is immár hagyomány. Az egész bálozó alsó tagozatot néhány vidám kör után kivezette a „masiniszta” a teremből, s így elbúcsúztunk az idei farsangi mulatságtól, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.

Köszönjük a Szülői Munkaközösségnek a szervezést, a tanároknak a nagyszerű programokat, a szülőknek a jelmezeket.  Jó volt a zene, a tánc, nagyszerű volt a hangulat.

Reméljük, e vidám farsanggal sikerült elűznünk a telet!

Burza Hajnalka