Mesterségek délutánja az iskolában

2681

„A legnagyobb öröm az alkotásban a felszabadult, vég nélküli játék, új utak nyitása, a harmónia és az örömszerzés a másik számára.”

Mottóként idézhetnénk Galánfi András fafaragó iparművész szavait a Kisiskolában pénteken megtartott Mesterségek Délutánja c. program apropóján. A népszerű klubnapközi keretében 5 különböző mesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek forgószínpad szerűen, vegyes csoportokban. Bepillanthattak a tésztakészítés, varrás, kötés-horgolás, fazekasság és nem utolsó sorban az ötvös mesterség rejtelmeibe. Olyan különleges fogalmakkal ismerkedtek a tanulók, mint gödörégetés, cikk-cakk öltés, szempilla fonal, agyagmintázás, széles metélt. Ámulattal nézték a különféle szebbnél szebb alkotásokat, melyeket a mesterek bemutattak kedvcsinálóként, hátha valamelyik gyerek kedvet kap a mesterség kitanulásához.

Köszönettel tartozunk Ilyés Boglárkának, (fazekasság), Várkonyi Katalinnak (kötés- horgolás), Kurucz Gyula tanító bácsinak (tésztakészítés), Gábeli Noéminek (varrás) és Jávor Csabának, aki az ötvös mesterséget mutatta be a tanulóknak, és felejthetetlenné tették számukra ezt a napot megismertetve velük az alkotás örömét.

Zöldi Eleonóra