Szmogriadó: holnap autókat tiltanak ki Budapestről

1742

A budapesti légszennyezettség miatt hétfőtől elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy január 23-án, hétfő reggel 6 órától este 22 óráig tilos olyan a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód (V9): 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A korlátozás betartását a rendőrség ellenőrzi, annak megszegése pedig szabálysértésnek minősül, amely akár 150 ezer forintos bírságot jelenthet az érintett autósoknak.

A szmog miatti korlátozás nem terjed ki az M0-ás budapesti szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében a következő útvonalak szakaszaira: Budapest közigazgatási határa – Nagykovácsi út – Szépjuhászné útja-Budakeszi út-Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út – Nagyrét utca – Máriaremetei út – Hidegkúti út – Budapest közigazgatási határa.

Forrás: napi.hu