„Megebédelt, majd összeesett, én hívtam hozzá mentőt…”

2631
Fotó: Barcsik Géza

A tavalyi búcsú programjának egyik kiemelkedő és telt házas programja volt Lerch István és barátainak szuperkoncertje. Akkor talán még senki nem gondolta volna, hogy a 63 éves rock-zenész és zeneszerző, minden előjel nélkül kórházba kerül, s alig néhány hónap múlva az intenzív osztályon kezelik.

Lerch István felesége, Enikő a Story Magazinnak nyilatkozott a zeneszerző állapotáról, aki a maga módján ugyan már képes kommunikálni, de még roppant hamar kimerül.

Az orvosok egyelőre tanácstalanok, bár szerencsére stabilizálni tudták a beteg állapotát. „Vizsgálatokat végeznek, gyógyszereket adnak, de nincs könnyű dolguk, mert István mostanáig teljesen egészségesnek tűnt, így nem egyszerű rájönni a baj okára” – magyarázza Enikő.

„Féltjük Istvánt, de nem tehetünk semmit. Amennyit csak lehet, mellette vagyok. Az influenzaveszély miatt azonban nem mindig engednek be. De nem is baj, a férjemnek most pihennie, gyógyulnia kell – mondja. Enikő a bajban érzi csak igazán, hogy mennyien szeretik őket. – Ahogy kiderült, mi történt a férjemmel, 24 óra alatt majdnem 100 telefonüzenetet kaptam. Ismerősök, kollégák és sok ismeretlen is gyors gyógyulást kívánt Istvánnak. Mindannyian tapintatosak, nem hívogatnak, legfeljebb üzeneteket küldenek, amiért nagyon hálás vagyok…”

A teljes riportot a Story Magazin ma megjelent számában olvashatják.