Hamar megvan a baj, ha csúszik a járda

1294

Sajnos sokan nem gondoskodnak a járdák síkosság-mentesítéséről, ezért az önkormányzat jegyzői felhívásban fordult a településen élőkhöz, melyben tájékoztatja az érintetteket a – rendeletben meghatározott – téli síkosság-mentesítési kötelezettségekről.

A rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel felhívjuk figyelmüket, hogy Solymár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztaságról szóló 8/1999. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése szerint az ingatlan tulajdonosa folyamatosan köteles gondoskodni:

  1. a) az ingatlan előtti járda (járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg a járda mellett zöldsáv), továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztántartásáról és síkosság-mentesítéséről,

(2) Több szomszédos terület, épület közötti átjáró esetében a tisztántartási kötelezettség a résztvevő tulajdonosok számának megfelelően oszlik meg.

(3) Az üzletek és egyéb elárusító helyek, vendéglátó egységek, intézmények és szolgáltató egységek előtti járdaszakaszt, illetőleg ott, ahol a járda mellett zöldsáv van, az úttestig terjedő teljes területet – a nyitva-tartás ideje alatt – a tulajdonos, vagy bérlő köteles tisztántartani. Szükség szerint a közterületen szemétgyűjtő edényt elhelyezni és annak ürítéséről saját költségén gondoskodni.

(4) A közterületek tisztán tartása nappal és éjszaka, időbeni korlátozás nélkül végezhető.

Kérjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a balesetek megelőzése érdekében gondoskodjanak a járdák karbantartásáról, síkosság-mentesítéséről.

dr. Beregszászi Márk, jegyző