Ahány ház, annyi curry! – indiai receptek a Svábházban

1100

Az erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry, Indiában valójában nem létezik. A keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta „tipikus” indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. Indiában ezeket a különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik. Az illatos, aromás fűszerkeveréket pedig garam maszalának hívják. Legfőbb alkotóelemei a római kömény, a kurkuma és a chili – ezt fogja saját ízlése szerint felturbózni Bayer Fruzsina következő klubfoglalkozásán, január 20-án, pénteken este 6 órától, a Bauernhaus Svábházban.

Ami biztos, hogy a fűszereket először meg kell pirítani, majd mozsárban összetörni, így az aromák még intenzívebbek lesznek. Hogy ez mennyit jelent az ízesítésénél? Azt mindenki megkóstolhatja pénteken, a házi készítésű naan kenyérrel, ami egy kelesztett indiai lepénykenyér.

Aki Fruzsival szeretné tölteni ezt csípős-paprikás estét, regisztrálnia kell bauernhaus@solymar.hui, illetve (30) 197 4963-as elérhetőségek valamelyikén. A belépő 2.000 Ft/fő.