A szülinapi zsúr után jönnek a „gurák”

2535

„Az esti alvással igazán nem lehetett probléma azoknál a gyerekeknél, akik vasárnap délután velünk ünnepelték a Kalandgyár első születésnapját” – mesélte lelkesen Tibol-Marlok Ágnes, a művelődési ház gyerekprogramjának egyik szervezője. – „Igazi zsúr volt, rengeteg játékkal, a végén pedig muffin és ajándék várta az ünneplőket. A program lebonyolításában a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete volt segítségünkre, a legnagyobb sikere pedig a pisztolyfogócskának és a mocsárjárásnak volt. Aki lemaradt a remek alkalomról, a Pilis Televízió műsorában ízelítőt láthat az ünnepi délutánról.”

A következő hónapban – február 12-én, vasárnap – sem maradnak izgalmas játék nélkül a Kalandgyár „munkásai”, hiszen a Solymáron élő Kormos Mercédesz vezetésével egy hosszú papírcsíkra „gurákat” rajzolhatnak.
De mik is azok a gurák? Alaktalan formák, amik csak arra várnak, hogy kiegészítsük őket, és így képzeletünket használva figurákká váljanak. A mesék és történetek pedig az így létrejött rajzos figurák, lények, gépek köré kovácsolódnak és vizuális fantáziánkat utaztatjuk a rajzos társasjáték során a csapattársainkkal.
Rajztudás nem szükséges, csak fantázia, és nyitottság, ja és a rajzeszköz bátor használata. Játszótárs bárki lehet, mert a játék közben gyerekké leszünk mind. Játszani jó, és játszva rajzolni még jobb” – mondják a furagurások.