Két kórház kis betegeinek is jut a solymári adományokból

1294

Nem csak a János Kórházban, hanem a Bethesdában fekvőknek is jut abból a sok ajándékból, ami Tihanyi-Kovács Erika kezdeményezésére gyűlt össze. Erika élménybeszámolója következik.

Teri főnővér előzetesen tudott a tervemről és nagyon örült a kezdeményezésnek. De amikor reggel meglátott és persze a sok dobozt, elakadt egy kicsit a szava. Álmában sem gondolta volna, hogy ennyi ajándék gyűlik össze. Lelkesen keresett segítséget, hogy a sok-sok mesekönyv, társas, színező, színesceruza, plüssfigura, stb, felkerülhessen az osztályra. És akkor még ott volt a sok sütemény is… Az éjszaka leple alatt az angyalkák, akik napközben orvosi ruhában vagy nővér ruhában járnak, a zsákokat megtöltik az önök ajándékaival, így reggel gyerekek megtalálhatják az ajándékot. Ezzel a nap máris sokkal szebben indul majd a számukra, hiszen egy-egy pillanatra elfeledkezhetnek arról, hogy hol vannak, és gyorsabban is gyógyulnak.
Eredetileg 20-szor 24, azaz 480 zsákot akartunk megtölteni, ehhez képest sokkal több felajánlás érkezett. Így idén a Mikulás is meglátogathatja a János Kórház beteg gyerekeit, akik tavaly ilyenkor nem kaptak ajándékot. Ráadásul ebben az évebn nem csak Mikulásra, hanem karácsonyra is jut majd belőlük. Tegnap a sütés után erről is beszélgettünk a kisfiammal, és találgattuk, hogy hova vigyük az ajándékokat. Végül a tavalyi emlékek alapján abban maradtunk, hogy a Bethesda Kórház lesz a másik helyszín. Holnap reggel már indulunk is.

15288474_10207943674125138_1777374639105032778_o

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta az álmomat, hogy a János kórházban fekvő beteg gyermekek decemberben a várakozás időszakában is átélhessék a csodát.

Békés boldog karácsonyt és nagyon jó várakozást kívánok mindenkinek!

Erika