Karácsonyi támogatás a leginkább rászoruló családoknak és a 70 év felettieknek

1735

Településünk egyik hagyományává vált, hogy a leginkább rászorult solymári családok, illetve idős ember karácsonyához egy ajándékcsomaggal járul hozzá. Ebben az évben – a képviselő-testület döntése alapján – 25 darab, egyenként húszezer forintos csomag kerül szétosztásra az intézmények javaslatai alapján.
A csomagokat olyan kapják, akik életvitelszerűen Solymáron laknak, nem kapnak rendszeres segélyt és 2015-ben nem részesültek a rászorulók karácsonyi csomagjából. Az ajándékok megvásárlását és csomagolását az Ezüstkor Szociális Gondozó Központ, szétosztását az intézmények vállalták.

Az önkormányzat koncepcionális szinten határozta meg azt is, hogy anyagi lehetőségeihez képest nagy hangsúlyt fektet, a Solymáron élő idősebb korosztály segítésére. Az elhatározásnak megfelelően egyszeri karácsonyi támogatást szavaztak meg a képviselők valamennyi 70 év feletti állandó solymári lakosnak. Az 1258 főt érintő, nyolcezer forintos támogatást december 15-ig postázza a polgármesteri hivatal pénzügyi irodája. Az át nem vett támogatások 2017. március 1-ig vehetők át, ezután, az időpont után a támogatás elévül.