Egyedülálló fényfestésre készül a főváros Mikulás előestéjén

1050

Különleges programmal színesíti Budapest arculatát a főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.: az első, nemzetközileg is egyedülálló „sétáló fényfestés” során a Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon, a rakparton sétálva bárki nyomon követheti Budapest címerállatának és a logóban is szereplő oroszlánnak a szimbolikus fejlődéstörténetét december 5-én, 19:00 és 19:30 között.

Az egyedülálló fényfestés során az alkotók egy sétahajóról vezénylik a vizuális élményt; fantasztikus mozgóképekkel lehetnek tanúi a nézők a 20 méter nagyságú oroszlán útjának.

„Az emberiség a kezdetek óta tiszteli az állatok által megszemélyesített archetípusokat. Az oroszlán felfedezhető ősi rítusokban, várost védő erőállatokként,  különböző kultúrákhoz kötődő jelképekben, egyetemes szimbólumokként. A vetítés során ezekre reflektálunk. Az első szakaszon az oroszlán belső evolúcióját, kiteljesedését követhetjük nyomon. A másodikon pedig művészettörténeti utalásokkal találkozhat a közönség a sétáló fényfestés során” – foglalta össze az esemény célját Megyeri András, a LaLuz fényfestő csoport alapító tagja.

A fényfestés mindkét rakpartról látható lesz. Budáról a távolság miatt tovább lehet követni az oroszlán útját, a pesti oldalról viszont testközelből látszik majd a közel 20 méteres sétáló oroszlán. A vetítés során a Szabadság hídtól egészen a Margit hídig követhetik az érdeklődök a látványosságot.

Az egyedülálló program megvalósításához megfelelő időjárási viszonyok szükségesek, ezért a „Kövesd az oroszlánt!” sétáló fényfestés rossz idő esetén elmaradhat, és későbbi időpontban rendezik meg. Az esetleges változásról a szervezők az esemény facebook oldalán adnak tájékoztatást.

Forrás: budapest.hu