Hátha hiányzik valakinek…

2053

Olvasónk küldte ezt a fotót erről a vasútállomáson kóborló cicáról. Az állat szemmel láthatón kedves és barátságos. Feltehetően szerető gazdája volt. Ha valaki felismeri, segítsen!

7 ok, amiért szeretjük a cicákat

  1. Függetlenek
    Bár szívesen vannak mellettünk, amikor érzik, hogy szükségünk van egy kis magányra, teret engednek nekünk, és ezt tőlünk is elvárják.
  2. Pontosan tudják, mikor van szükségünk rájuk
    Ha fáradtak vagy rosszkedvűek vagyunk, hozzánk bújnak és dorombolnak. (A dorombolás gyógyító hatása immár közismert.)
  3. Intelligensek
    Pontosan és gyorsan elsajátítják a házirendet, és megértik, ha kérünk tőlük valamit. (Persze a kutyákkal ellentétben szívesen játsszák az alkalmi süketet.)
  4. Szórakoztatóak
    Egy macskatulajdonos sohasem unatkozik. Bár az állatok 24-ből 20 órát végigalszanak, a maradékban jönnek-mennek, őrjáratot tartanak a házban vagy a kertben, vadásznak (és a zsákmányt sokszor el is hozzák), játszanak, ugrabugrálnak és hihetetlen tornamutatványokat végeznek. Igazi cirkuszművészek.
  5. Mindig boldogan üdvözölnek, ha hazaérünk
    Mielőtt hazaérnénk, ők már percekkel korábban az ajtóban üldögélnek, hogy köszönthessenek minket. Nem véletlen, hiszen pontosan érzik, hogy közeledünk.
  6. Gondoskodásra tanítanak minket
    Attól a perctől kezdve, hogy kiscicaként megismerjük őket, lassan azt is megtanítják, hogyan gondoskodjunk másokról. (Persze először is róluk.)
  7. Tökéletes érdekérvényesítők
    Ugye, mindenki ismeri azokat a helyzeteket, amikor dolgoznánk, de a számítógép klaviatúráján elhelyezkedő cica ezt megakadályozza. Jelezve, hogy inkább vele foglalkozzunk. A reggeli ébresztésben is verhetetlenek (éles nyávogás, ugrálás a gazdi hasán, arcunk óvatos és kevésbé óvatos birizgálása).