Shakespeare és kora – a Pilisi Angolosok Egyesületének játékos fesztiválja

949

William Shakespeare halálának 400. évfordulója alkalmából került sor november 18-án, arra a játékos fesztiválra, melyet a nemrég alakult Pilisi Angolosok Egyesülete, valamint a piliscsabai Páduai Szt. Antal Általános Iskola és Gimnázium szervezett. Az egyesületet a régiónkban működő iskolák angoltanárai hozták létre azzal a szándékkal, hogy egymás munkáját minél jobban megismerjék és segítsék. A rendezvényen jelen volt az angol tanárok nemzetközi szervezetének (IATEFL) a magyarországi képviselője is. Kratzer Zsuzsa beszámolóját olvashatják a rendezvényről.

„A 8.a osztály angolos diákjai nagy lelkesedéssel készültek az eseményre. Előzetes feladatként megismerkedtünk W. Shakespeare életével, munkásságával, a Globe színház működésével és elkészítettük az álarcunkat a reneszánsz bálra. Az eseményt – a nem éppen zeneszerzői tevékenységéről elhíresült angol király – VIII. Henrik egyik remek szerzeményével nyitották meg a zenészek.
A remek hangulatú délután során reneszánsz táncokat tanultunk, megismerkedtünk a vívás alapfogásaival, és aki helyesen fejtette meg a vetélkedőt olyan koordináták birtokába jutott, melyek kincsekhez vezettek. A délutánt közös tánc, illetve a hozott sütemények elfogyasztásával zártuk.
Köszönet a szervezőknek és minden részt vevőnek a nagyszerű délutánért.”

20161118_143158 20161118_150736 20161118_153916