Jablonkay Mária: Fontos az örökség megismerése!

1276

Lezárult az általános iskola – Solymár 750 éves évfordulója alkalmából rendezett – projekthete, melyen a felső tagozat tanulói vettek részt. Jablonkay Mária beszámolója következik:

Solymár 750. jubileumi évében a felső tagozat minden osztálya számára projekthetet szerveztünk.  Minden osztály megtekintette a helytörténeti gyűjtemény ünnepi kiállítását, majd a tárlatvezetést követően a gyerekek többféle feladatlapot kaptak, amelyek a település régészeti értékeire, okleveles említéseire, a 750 év legfontosabb, a község fejlődését bemutató eredményeire, valamint a település köztéri művészeti értékeire hívták fel – játékos formában – figyelmüket. A diákok a múzeum területén elhelyezett tablók alapján keresgéltek, válaszolták meg a kérdéseket. Fontos volt a közösségi szellem, a csapatjáték is.

Az összesítés után a 7.a osztály lett a győztes, aki igen értékes munkát végzett. A felsős osztályok közül külön dicséretet érdemel az 5.c osztály, mert minden további osztályt túlszárnyalóan teljesített.

Fontos az örökség megismerése, az utódoknak az értékek átadása, hogy ismerjék, szeressék, becsüljék azt a helyet, ahol élnek, nevelkednek, s hogy felnőve tegyenek is érte!