Ünnepi megemlékezés Nagy Feróval

1927

Október 21-én, pénteken 18 órakor kezdődik az önkormányzat ünnepi megemlékezése, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A művelődési ház színháztermében dr. Szente Kámán mond beszédet és a Cédrus Táncegyüttes mellett egy különleges fellépője is lesz a programnak. Nagy Feró, a Beatrice frontembere 30 perces műsorával köszönti a 60. évfordulót.

1021

A zenész véleménye szerint – aki közreműködője a nagy port kavaró, sokat kritizált ’56-os emlékdalnak – eleve esélyt sem adtak az emberek. Gondolatait a 24.hu oldalon olvashattuk:

„Nem elegáns a hatvanadik évfordulóba belepiszkítani. Ha ez a dal született, akkor ezzel ünnepeljünk. Az egészet sajnos Desmond Child rontotta el. A sajtótájékoztatón ugyanis azt mondta, Orbán Viktor kérte fel a dalszerzésre. És ahogy a miniszterelnök neve elhangzott, ennek a dalnak már esélye sem volt. Sikerült, ahogy sikerült, mégis egy világhírű zenész csinálta. És még valami: ha írok egy dalt húsz évvel ezelőtt, az attól még az én dalom, és azt csinálok vele, amit akarok. Ez nem lopás. A dal korábban egyetlen YouTube-videón hangzott fel egy egyetemi zenekar előadásában. Maradjunk tehát annyiban, hogy eddig nem is létezett.”