Itt szavazhat, hogy milyen legyen a pillérdekoráció

1069
Árpád híd - Flórián tér 1982. (Fotó: Óbudai Múzeum)

Szavazással fogják eldönteni, hogy milyen díszítésűek legyenek az Árpád híd budai hídfőjének pillérei. A 3 koncepcióterv közül – október 16-a éjfélig – itt lehet választani. A legtöbb szavazatot kapó tervnek megfelelő minta kerül majd a felüljáró pilléreire.

kekfesto

Kékfestő motívumok
Bedőcs Zsolt a világhírű, kétszáz éven át virágzó, mára sajnos az enyészeté lett Goldberger textilgyárnak kíván emléket állítani. A hajdan ötvenhárom egységből álló gyár jellegzetesebb épület részleteit jelenítené meg, a tizenegy pillér huszonkét oldalán, stilizált módon, kékfestő motívumokkal tarkítva.

vasarely

Vasarely-ihletésű motívumok
Benkő Katalin tervei a Vasarely műveiben látható geometriai és matematikai törvényeket mutatják meg. Ezek optikai hatásuk révén a mozgás és a vibrálás érzetét kelik, egyszerű geometriai formák felhasználásával. A pillérek szerkezeti felépítésével is szorosan összefüggnek a formák, kiegészítve, hangsúlyozva egymást.

vasarely_hexagon

Vasarely-ihletésű hexagon motívumok
Nagy Benjamin és Szakál Éva munkája egy Vasarely által is közkedvelt formából, a hexagonból indul ki. A színdinamikával és fény-árnyék érzékeltetésével térhatást keltve látványos optikai csalást lehet elérni. A térbeli struktúrák létrehozásának lehetősége szinte végtelen, ebből adódóan több pillért lehet egységesen és mégis különbözőképpen színesíteni.

Forrás: obuda.hu