Kóstolókkal ünneplik a kávé világnapját vasárnap

3021

Kávékóstolókkal, bemutatókkal, workshopokkal és barista bajnoksággal ünneplik a kávé világnapját vasárnap, a Tesla Budapestben, A kávé napja elnevezésű rendezvényen.

Szeptember végén számos országban ünnep a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon ötödik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és avatják be a közönséget a kávé világába tehetséges, alkotókedvű baristák segítségével, október 2-án 11 és este 7 óra között.
Az eseménynek idén új helyszín, a Kazinczy utcai Tesla Budapest ad otthon, ahol a legjobb termőterületekről származó tételek kóstolhatók, a kiállítók asztalain pedig filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint különleges kávék tekinthetők és akár vásárolhatók meg.

Délután zajlik a Creative Brew Challenge bajnokság, ami olyan hazai kezdeményezés, amely kitűnő alkalom arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A nap során az egyesület rövid bemutatkozó előadásában többek között a jövő évi országos barista bajnokságokról, valamint a Budapesten rendezendő világbajnokságról is szó lesz.
Az estig tartó rendezvényen számos további programmal: cup tastinggel, szakmai előadásokkal (vízhasználat, tömörítés, őrlők), az Alchemy mikropörkölő workshopjával, a csak ezen a rendezvényen látható The Coffee Man című filmmel, valamint Spájz a szájban kávé+párlat kóstolóval készülnek a szervezők.

Az 1000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges az esemény Facebook oldalán.

Forrás: MTI