A szerdai testületi ülés döntései

1186

A nyári szünet utáni első ülésén a képviselő-testület 10 fővel volt jelen. Gaal Gergely képviselő egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni. A szerdai délutánon a következő döntések születtek:

  • Módosításra került az önkormányzat 2016-os költségvetési rendelete, melynek halmozódás mentes főösszege így 1 426 533 628 Ft lett.
  • Elfogadásra került az önkormányzat és intézményeinek első féléves gazdálkodásáról szóló beszámoló, melyből kiderül, hogy a tervezett bevételek 56 %-ban, a kiadások 45 %-ban teljesültek. A képviselő-testület tudomásul vette a nemzetiségi önkormányzat és intézményeinek beszámolóját is.
  • Előzetesen elfogadták a solymári egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról szóló rendelet tervezetét, mely a jelenleg is működő körzeteket tartalmazza, a Mátyás király utca kivételével, mely a rendelet elfogadása után – a háziorvosok egységes kérése alapján – egy orvoshoz kerül. A tervezetet most véleményezés céljából megküldik az alapellátást végző háziorvosok közösségének, a fogszakorvosoknak, a védőnőnek, valamint Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetnek. A véleményezett rendelettervezetet várhatóan a következő testületi ülésen fogadják el.
  • Arról is döntött a képviselő-testület, hogy az általános iskola 2 667 306 forintot használhat fel az állam által nem támogatott korosztály tankönyvellátására, további 332 000 forintot pedig informatikai beruházásra.
  • Eladásra kerül a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület által üzemeltetett, 1981-es évjáratú STEYR típusú tűzoltódaru, melyet igen magas üzemeltetési költségei miatt nem használnak. A kifogástalan műszaki állapotban lévő gépjármű eladására a szakértői értékbecslésben meghatározott vételáron, de legalább nettó 1 millió forintért kerülhet sor.
  • A képviselők megadták a kezelői és tulajdonosi hozzájárulást az M0 autóút és az M10 autóút terveihez, de a határozatban azt is leszögezték, hogy a hozzájárulások csak a beruházás megvalósításához szükséges településrendezési eszközök felülvizsgálatára vonatkozó – a beruházó finanszírozásában megvalósuló – háromoldalú (beruházó, tervező, önkormányzat) szerződéssel együttesen érvényesek.
  • Úgy döntött a képviselő-testület, hogy a védőnők számára – a kormány által biztosított – 2016 januárig visszamenőleges finanszírozás teljes összegét bérre fordítja, a 4 solymári védőnő havi bére szerint arányosítva.
  • Az önkormányzat a nyár elején döntött arról, hogy a sportpálya mögötti – szántó illetve út művelési ágú – földterületeit pályázat útján értékesíti. A pályázati eljárásban a többségi álláspont kialakítására most ideiglenes bizottságot hoztak létre. A bizottság tagjai: Dobrovkáné Dér Borbála, Bárány Balázs, Kővári András és Tordai Miklós képviselők, valamint dr. Szente Kálmán polgármester.