Miről tárgyal szerdai ülésén a képviselő-testület?

1214

A nyári szünet utáni első testületi ülés napirendjén a következő előterjesztések szerepelnek:

  • Az önkormányzat 2016-os költségvetési rendeletének módosítása, illetve az első félévi teljesítésről szóló beszámoló megtárgyalása.
  • Törvényi változások miatt kell rendeletet alkotni az önkormányzatnak a solymári egészségügyi alapellátási körzetek meghatározásáról. A rendelettervezet gyakorlatilag a jelenleg is működő körzeteket tartalmazza, kivétel a Mátyás király utca, mely a háziorvosok egységes kérése alapján egy orvoshoz kerülne a jövőben.
  • Iskolai tankönyvtámogatás céljára megközelítőleg 3 millió forint került betervezésre a 2016-os évre. A Solymári Településüzemeltetési Kft. üzleti tervében szereplő összeg a tavalyi bázisszámon került meghatározásra. A beszerzések után az állam által nem támogatott korosztály tankönyvellátására meghatározott keretből várhatóan 300 ezer forint maradvány lesz. Az iskola most azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a fennmaradó összeget számítógép vásárlásra használhassa fel.
  • Az önkormányzat tulajdonában álló, a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület által üzemeltetett, 1981-es évjáratú STEYR típusú tűzoltódaru értékesítésére tett javaslatot Dr. Szente Kálmán polgármester. A darut a helyi tűzoltók a Wüstenrottól kapott az új létrás „szer” megérkezését megelőzően sem használta, mivel igen magasak voltak a fenntartási költségei és kevés helyen volt bevethető, ugyanakkor a gépjármű kifogástalan műszaki állapotban van.
  • A kormány döntést hozott az egészségügyi dolgozók bérrendezéséről. Az új bértáblát azonban csak a szakellátásban dolgozókra terjesztették ki, így kimaradtak a besorolásból az alapellátásban dolgozók, Solymár esetében a védőnők.
    A kormány most forrást biztosított az alapellátásban dolgozók bérrendezésére is. A 2016 januárig visszamenőleges finanszírozás emelés megérkezett az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. A kormányrendelet alapján a finanszírozás 12%-át kell mindenképp bérre fordítani, de akár a teljes összeget is kifizethető bérként, így most a testületnek kell dönteni a felhasználás módjáról.

A felsoroltak mellett a Településfejlesztési Bizottság által előterjesztett terület vásárlási, rendezési kérdésekben kell állást foglalnia a képviselő-testületnek, a szerdán 16 órakor kezdődő ülésén.