Interaktív látogatóközpont a Dunán

1802
Tarlós István főpolgármester beszédet mond Dagály Úszóaréna és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat interaktív látogatóközpontjának megnyitásán a budapesti Batthyány téri hajóállomáson 2016. szeptember 20-án. Előtérben a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémája. A háttérben balról jobbra: Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója (takarva), Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok párbajtőröző, edző, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a Budapest 2024 sportolói bizottságának vezetője, Tarlós István főpolgármester, Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Vári Attila vízilabdázó, Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, a 2024-es budapesti pályázat sportigazgatója, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Interaktív látogatóközpontokban mutatják be az érdeklődőknek Budapesten a 2024-es olimpiai pályázatot és a jövő nyári budapesti vizes világbajnokság helyszíneit, köztük a Dagály Úszóarénát.

A két, egyenként 200 négyzetméteres látogatóközpontot a Dunán, egy közel 700 négyzetméteres uszályon építették fel a Batthyány téri kikötőnél. A központokat kedden Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat vezetője nyitotta meg.

Mindkét pavilon ingyenesen tekinthető meg minden nap 11 és 19 óra között, és a legmodernebb eszközökön keresztül angolul és magyarul mutatja be a vizes vb-hez kapcsolódó létesítményeket, valamint a 2024-es pályázatot.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a 2024-es játékok lehetséges fővárosi helyszíneivel, valamint megnézhetik, hogyan nézne ki Budapest és az ország az olimpia megrendezésének idején. Mindemellett különleges virtuálisvalóság-szemüvegekkel lehetőség nyílik betekinteni a Dagály Úszóaréna építkezési területére, egy kiállított motorcsónakba ülve 3D-s filmen lehet nyomon követni a vizes vb helyszíneit, ki lehet próbálni a vízi csocsót, valamint az olimpiához és a vizes sportágakhoz kötődő kvízjátékokat is.

Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti ötkarikás pályázat kormányzati felelőse, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját rakja ki a Dagály Úszóaréna és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat interaktív látogatóközpontjában a megnyitón a budapesti Batthyány téri hajóállomáson 2016. szeptember 20-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti ötkarikás pályázat kormányzati felelőse, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját rakja ki a Dagály Úszóaréna és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat interaktív látogatóközpontjában a megnyitón a budapesti Batthyány téri hajóállomáson 2016. szeptember 20-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A látogatóközpontok a vizes vb végéig, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberi, limai közgyűléséig – amikor kijelölik a 2024-es rendezőt – várják majd a látogatókat.

Forrás: MTI