Rekordrészvétel a Solymár Open teniszkupán

3450

A Búcsú rendezvényei sorából most sem maradt ki a sport, és azon belül a tenisz sem.

Rekordlétszámmal, 4 női és 18 férfi versenyzővel rendeztük meg az egyéni teniszversenyeket. Először a női bajnoki cím sorsa dőlt el, ismét a tavalyi nyertes, Szekeres Zita győzött Aradi Klári ellen. A bronzmeccset a Lutz lányok vívták egymás között és Dorottya nyert, így Alexandra a negyedik helyen végzett.

wp_20160910_002

A férfiaknál 4 csoportban folytak a küzdelmek, majd a csoportok első két helyezettje egyenes kieséses rendszerben döntötte el a bajnoki cím sorsát. Kerényi Gábor személyében új győztest avattunk, aki a döntőben Schneeberger Csabát, a tavalyi bajnokot késztette nagyon szoros mérkőzésen megadásra. A bronzmeccsen Dauner András megvédte tavalyi érmét Árvai Csaba ellen,

A versenynek két vesztese is volt, egy szürke kapucnis melegítő felső és egy Babolat teniszütő, amelyek átvehetőek a rendezőknél.

wp_20160911_13_34_19_pro

Vasárnap a páros verseny következett. Az előző napi maratoni hosszúságú küzdelem, és az apróbb sérülések erősen lecsökkentették a résztvevők számát, így végül 4 páros körmérkőzésen mérhette össze tudását. Bajnoki címét megvédte a Szekeres Zita – Gyöngyösi Attila páros, hiszen idén sem találtak legyőzőre. Második lett a Muzslai Endre – Tordai Miklós alkalmi páros, megelőzve a Jákfalvi Sándor – Reményi Krisztián duót és a Posovszki házaspárt.

wp_20160911_13_38_14_pro

Reméljük, hogy jövőre is folytathatjuk a teniszkupa megrendezését, de még erre a szezonra is tervezünk egy egyéni  záró versenyt, szeptember utolsó szombatján.

Tordai Miklós