A trükközők nem adják fel

2493

Az iskolaév beköszöntével a reggeli dugók is meghosszabbodtak. Sokan ilyenkor az újabb szigorítások ellenére is menekülőutakat keresnek a gyorsabb városba jutás érdekében. Ez pedig újabb feszültségeket szül!

A nyári szabadságok alatt lanyhuló reggeli forgalom rendszerint egyik pillanatról a másikra válik kaotikussá minden szeptemberben. Az autósok szokásos solymári menekülőútvonalát – a Kerek-hegyen át haladót – már évekkel ezelőtt korlátozta az önkormányzat. A cél az volt, hogy a szűk Koppány Márton utcában élők végre nyugodtan lejuthassanak a falu központjába: iskolába, óvodába vihessék gyermekeiket.

Hasonló a helyzet a 10-es út mentén az Akácfa utcában élőknél, akiknek a kátyús, sáros földúton a dugót megkerülők hosszú sorával kell megküzdeniük. „A mindenáron gyorsabb utat választók között sajnos sokan vannak olyanok, akik nem akarják elfogadni ezt a döntést. Nincsenek tekintettel az ott lakókra, pedig azok szeretnének végre élni a helyi rendelet által szerzett jogukkal. Idén volt olyan autós is, aki még a rendőrt is akadályozta az intézkedésében. Vannak olyanok is, akik a legkülönfélébb jogosultságokra hivatkozva szeretnének behajtási engedélyhez jutni” – tudtuk meg a polgármesteri hivatal ügyintézőitől.

A körzeti megbízottak és a közterület felügyelet továbbra is kiemelt figyelmet fordít majd a Koppány utca és az Akácfa utca forgalmi rendjének betartására. Kár, hogy nem a szabályok és egymás tisztelete, hanem újra és újra a saját érdek kerül előtérbe a trükközőknél.