Ajándék tűzoltókocsi Wüstenrotból!

1737
Timo Wolf Wüstenrot, valamint Dr. Szente Kálmán Solymár polgármestere és Marlokné Cserevenyi Magdolna, a solymári nemzetiségi önkormányzat elnöke

Németországi testvértelepülésünk 82 fős küldöttséggel vesz részt a búcsú hétvégi eseményein. Érkeznek táncosok, zenészek és ajándékot is hoznak, méghozzá egy létrás tűzoltóautót Solymár önkéntes tűzoltóinak.

Csütörtök este érkezik a községi képviselők, tűzoltók és civil szervezetek képviselőiből álló delegáció Wüstenrotból. A hétfő reggelig tartó látogatás programjában pénteken Eger nevezetességeivel ismerkednek a vendégek. Szombaton és vasárnap a búcsú rendezvényein vesznek részt.

A tánccsoport szombaton 15 órakor a művelődési házban és vasárnap 17 órakor a Bauernhausban szerepel. A „Schwäbischer Albverein“ 1955-ben alakult. Jelenlegi formájában 8 táncosnőből és 7 táncosból áll, kiknek életkora 50 és 65 év között mozog. Szakmai vezetőjük Uwe Holland. Repertoárjukban a vidékükre jellemző táncokon túl, más német nyelvű országok táncai, valamint amerikai táncok is megtalálhatók.

Tanzgruppe WüstenrotHD
Schwäbischer Albverein

A fúvószenekar szombaton 19-kor az iskola „B” épületének udvarán és vasárnap 18 órakor a Bauernhausban ad koncertet. A 35 tagú egyesület műsorán a hagyományos népi dallamok ugyanúgy megtalálhatók, ahogy a slágervilág muzsikái is. „Ha az általunk gerjesztett zenei szikra átpattan és lángot kap a közönség körében, célunkat elértük. Akkor zenénk nemcsak a vendégeknek szerez örömet, hanem nekünk is” – mondják a zenekar tagjai.

Gruppenfoto (1)
Music Verein Wüstenrot

A wüstenrotiak egy szerkocsit is szeretnének átadni a helyi önkéntes tűzoltóságnak, a tűzoltószertár épületének bokréta ünnepségén, melyre szombaton délelőtt 10 órakor kerül sor. Földesi János tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a gépezetes tolólétrával felszerelt autó ugyan huszonegynéhány éves, de kevés kilométert futott és műszakilag teljesen rendben van. Egy kis esztétikai javítás után hasznos tagja lesz az egyesület gépparkjának.

A wüstenroti önkéntes tűzoltók
Wüstenroti önkéntes tűzoltók