Mautner Zsófi: „Egy torta elsősorban legyen finom”

4009

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztese az Áfonya hercegnő tortája lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda (Pechtol Zsolt cukrász) készített. Az édesség nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem.

Mautner Zsófi, a neves gasztroblogger és tévés háziasszony kezdettől fogva tagja a Magyarország cukormentes tortáját évente megszavazó zsűrinek. A versenyt annak idején az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hozta életre. Idén a már említett Áfonya hercegnő tortája fantázianevű édesség nyert, melyet augusztus 20-tól kóstolhatunk meg. Receptje is akkor lesz nyilvános. De vajon milyen szempontok alapján bírál az ismert gasztronómus, aki maga is nagy ínyenc?

maxresdefault

„Alapvetően hedonista vagyok – mondta a SolymarOnline-nak. – Ezért számomra az volt a legfontosabb, hogy valóban finom legyen az a torta. Természetesen a fogyókúrázók vagy a cukormentes étrendet követők számára az sem elhanyagolható, hogy a győztes sütemény egy szelete mindössze 228 kalóriát és 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Könnyed, krémes édességet sikerült kreálni, ami már nem is hasonlít az öt évvel ezelőtti próbálkozásokra. Akkor még a hagyományos tortákat próbálták különböző édesítőszerekkel elkészíteni. Természetesen azóta sokat fejlődött a mezőny. Olyannyira, hogy idén már komoly vita alakult ki a zsűriben, mert nehezen tudtunk választani a tortaköltemények között.”

2016mocmtorta_sajtoanyag_2

Most a hobbicukrászokon a sor: Indul a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny! Nevezés október 3-ig! A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette a Háziversenyt nem szakképzett cukrászok és lelkes otthonsütők részére, melyre várják a pályamunkákat. A fődíj egy Kenwood robotgép, de két különdíj is gazdára talál: az okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagja, valamint Business Lunch 2 fő részére a Radisson Blu Béke Hotel, Budapest felajánlásából. A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatók ide kattintva érhetők el.