Holnap lesz az utolsó kölcsönzési nap a könyvtárban

1199

Az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár július 4-től augusztus 5-ig nyári szünetet tart. Holnap a szabadság előtti utolsó kölcsönzési napon – hosszabbított nyitva tartással – 11 és 19 óra között várják az olvasókat.

A júniusi TOP 10 könyv:

  1. Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló
  2. Vladimir Nabokov: Egy naplemente részletei
  3. Tóth Krisztina: Világadapter
  4. Katherine Pancol: A krokodilok sárga szeme
  5. Cathy Kelly: Párizsban kezdődött
  6. Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei
  7. Nyáry Krisztián: Merész magyarok
  8. Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren
  9. Jack London: Ezer halál
  10. Erika Robuck: Hemingway lánya

Hasnyálmirigynapló

Esterházy Péter legújabb könyve Június 6-án jelent meg. Az író októberben vallott először betegségéről, gyógyulásáért Facebook-oldal is indult. Új kötetének a Hasnyálmirigynapló címet adta, a könyvből megjelent részletek tanúsága szerint pedig valóban egy naplószerű olvasmánnyal van dolgunk, melynek központi témája a betegség.

„Rák, ez a jó kezdőszó, noha nem rögtön hangzott el, nem hamar, bár azt nem gondolnám, hogy kerülték az orvosok a szót. Sőt, én voltam, aki derűsen rákérdeztem. Kicsit úgy, ahogy az Estiben szerepel, ott Szebeni betegsége kapcsán fantáziáltam. Tettem mű- vészi formába. Nem nézem most meg, majd csak később, kíváncsi vagyok, mennyire hasonlóan reagálok most. Április végén enyhe fájdalom jelentkezett, emlékeim szerint a jobb oldali borda alatt. Vagy a bal oldali? Nem törődtem vele. Hasnyálmirigyrákot állapítottak meg, májáttéttel. De már az őszön is benyilallt egyszer. Akkor kezdtem figyelni a fájásokat, és jegyezgetni is kezdtem” – írja kötetében Esterházy Péter.