Újra családi nap a plébánián

2675

A tavalyi sikerre való tekintettel vasárnap 10 órától ismét családi napot rendeznek a plébánia udvarán. A program újra gazdagnak ígérkezik: gitáros mise, vetélkedő, traktoros kirándulás és koncert váltja egymást.

Igazi alulról jövő kezdeményezés ez, melyet a Solymári Iparos Egylet, a Karitasz Csoport, a Rózsafüzér Társulat, valamint a cserkészek összefogásának köszönhetünk – mondja Kiss Csaba plébános. „A célunk, hogy minél több solymári és környékbeli család találkozási pontja legyen a plébánia, függetlenül attól, mennyire vallásosak, vagy templombajárók. A közös pont: a gyermek. Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy nagy szükség van ezekre a közösségi eseményekre, hiszen egyre kevesebb az a hely, ahol az emberek kötetlenül, színes programok mellett találkozhatnak, miközben a család fiatalabb tagjai is jól érzik magukat. A rendezvény lebonyolításában a településüzemeltetési kft. is segít, ezt külön köszönjük”– tette hozzá Solymár plébánosa.

családi nap

Több papra lenne szükség

Nagy a paphiány az országban – adta hírül az index.hu a Magyar Időkre hivatkozva. Kiss Csabát ezzel kapcsolatban is megkérdeztük. „Ez Solymáron is régi gond, hiszen annak idején egy plébános és két káplán (beosztott pap) is szolgált itt, a Mária Terézia által alapított Egyházmegyében. Jelenleg pedig egyedül végzem a dolgom, és Pilisszentiván is hozzánk tartozik. Az egyre súlyosabb paphiány enyhítésére alakult 2008-ban Székesfehérváron a Prohászka Imaszövetség, mely az imádkozás mellett minden létező módon igyekszik támogatni a papképzést.”